93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com
lhoradelconte10_especial prev abus

8M i guerra a Ucraïna. Aquest 8M, un cop més milers de dones ens hem manifestat per trencar amb un sistema social patriarcal heteronormatiu, i hem volgut dedicar l’entrada de contes amb títols que mostrin altres maneres de créixer en la masculinitat, sense violència i donant valor a la vida i les cures, un dels lemes del 8M. I, per altra banda, ens fa reflexionar sobre la relació entre la masculinitat hegemònica i la guerra, l’altra cara de la moneda. Esperem que us siguin bones eines per reflexionar amb la canalla.

El llibre del guardià de dracs. Katie Haworth. Ed. Cruilla 2017. Un llibre ple de sorpreses per aprendre a ser una gran guardiana o guardià de dracs. Als dracs se’ls ha de cuidar amb afecte i tendresa: volen massatges, abraçades, carícies, cançons,… Un llibre que ens parla de les cures, de cuidar, i de la importància de posar la vida al centre de la societat. A partir de 4 anys.

 

El cavaller que va dir No! Lucy Rowland, Kate Hindley. En Ned és un cavaller molt amable i servicial. Sempre, sempre, diu “Sí!” a tot el que li demanen. Però, de sobte, un bon dia diu… “No!” Fins que arriba un drac solidari que li demana ajuda i en Ned haurà de decidir entre dir “No” o dir… “Sí”. Que farà? A partir de 4 anys.

Armando. Fernando Pérex Hernando. Editorial Takatuka, 2016. El pare de l’Armando és un gran amant del futbol i regala la primera pilota al seu fill. Com farà l’Armando per jugar amb la pilota però sense mostrar cap interès vers el futbol? Per mostrar alternatives a la masculinitat hegemònica. A partir de 3 anys.

Com ser un lleó. Ed Vere. Ed. Joventud, 2018. A través dels dos protagonistes d’aquesta història, una ànega i un lleó, veurem com sovint els iguals animen a fer coses que potser no ens agrada fer. No hi ha una manera única de ser lleó, però ens fan falta referents lleons no violents, lleons diferents als que sempre se’ns mostren: més amables, sensibles, afectuosos, riallers… amb un altre poder i una altra força que no estigui vinculada amb la violència i la imposició. A partir de 3 anys.

Tipos duros (tambien tienen sentimientos). Keith Negley. Ed. Impedimenta, 2016. Per ser un superheroi cal deixar de banda els sentiments, no podem sentir por, ni empatitzar amb qui hem de lluitar. El superherois ens mostren un mon binari on només existeix el bé i el mal. Amb aquest conte podrem reflexionar amb la canalla de la importància de sentir, emocionar-se, estimar i conèixer, és a dir, ser veritables superherois i superheroïnes. Per posar l’amor al centre de les nostres vides, com a valor cabdalat. A partir de 4 anys.

Podeu trobar altres títols relacionats a aquestes entrades del blog: El cavaller que no voll lluitar de “L’hora del Conte 12”, i Montre Azul de “L’hora del Conte 14”.

Un cop més, acabem apropant-vos espais i llibreries feministes on podreu trobar aquest i més títols per crear biblioteques lliures d’estereotips, per la pau i la justícia social:

Llibreria Còmplices al Gòtic, especialitzada en LGTBI; a Internet Berkana, amb la mateixa temàtica; Llibreria Pròleg, la llibreria de les dones històrica de Barcelona, al centre també;  llibreria La Panafricana, al Raval, especialitzada en literatura de temàtica africana i de migracions; llibreria Prole, al costat del mercat de Sant Antoni; La Raposa, llibreria cooperativa feminista al Poble-sec; i al Poble-sec també trobareu la llibreria La Carbonera; i a Sant Antoni una altra llibreria referent, la CaldersLa Caníbal, cooperativa llibreria, editorial i productora, entre Gràcia Nova i Sagrada Família; La Ciutat Invisible, un altre projecte cooperatiu i autogestionat, a Sans.

 Gràcies a totes les persones que treballen per crear nous imaginaris a la infància!

 

Share This