Aquest any Sant Jordi i Santa Jordina el passarem a casa, però podem celebrar la diada entre contes i roses igualment, encara que siguin de paper! Les llibreries tenen les portes tancades però les botigues online obertes, algunes us poden fer arribar els contes i llibres a través de serveis de missatgeria, i sinó també els podem comprar i recollir-los un cop hagi passat el confinament, així recolzem les petites llibreries, que moltes perillen de tancament. Les petites llibreries són necessàries! Contacteu amb elles i us diran quina és la millor manera de seguir comprant a través d’elles. I que passeu una feliç diada, famílies!
¿Por qué llora el Papá? Kristina Murray Brodin i Bettina Johansson. Editorial Gato Sueco, 2015. Un altre conte de Gato Sueco, un editorial que ens agrada molt per la seva sensibilitat per tractar temes com la diversitat, la igualtat i el respecte. En aquest cas a través de la curiositat de la canalla descobrirem perquè plora el pare. Hi ha llàgrimes tristes i llàgrimes alegres? Ideal per parlar sobre el plorar. A partir de 5 anys.
No m’agrada com sóc. Alma Brami i Amélie Graux. Editorial Tramuntana. Amb un diàleg interior, la protagonista reflexiona dels canvis que té el seu cos a mesura que es fa gran. Una bona dosi d’autoestima. A partir de 3 anys
Les pirates i el tresor de l’Arc de Sant Martí. Sara Berg i Karin Frimodig, Maria Poll. Editorial Gato Sueco. Aquest no és un conte “per nenes”, o només per nenes. Apropeu personatges femenins que trenquen estereotips i rols de gènere també als nens, perquè vegin que les nenes no són tan diferents d’ells com se’ls vol fer creue.. Si volem que nenes i nens juguin junts i creïn sòlides amistats, cal contes com aquest, per elles i ells. A partir de 3 anys.
La mamá de Tesla no quiere. Åsa Mendel-Hartvig i Caroline Röstlund. Editorial Gato Sueco. Ja veieu, ens encanten les històries que ens apropa aquest editorial que tradueix publicacions infantils dels països nòrdics, amb històries i ilustracions que fugen dels estereotips. Aquí s’han invertit els rols de la mare i la filla, i la mare de la Tesla es nega a fer tot allò que toca.. rentar-se les dents, rentar-se les mans, anar a dormir… com la Tesla aconseguirà que la mare li faci cas? A partir de 2 anys.
El papà de Tesla no quiere. Åsa Mendel-Hartvig i Caroline Röstlund. Editorial Gato Sueco. En la mateixa línia que l’anterior, ara és el pare el que no vol arrancar pel matí, no hi ha manera d’aixecar-lo del llit i vagi a treballar. Si el vostre fill o filla està en l’edat d’autoafirmar-se, aquests dos contes són un bon recurs. A partir de 2 anys.
Amb la Tango som tres. Justin Richardson, Peter Parnell i Francesc Strino i Prat. Editorial RBA Molino, 2006. Un conte que ens parla de la diversitat familiar a partir d’una història real que va passar al zoo del Central Park de Nova York. Una tendra història per tota la canalla que quasi ja s’ha tornat un clàssic. A partir de 4 anys.
Las chicas son guerreras. 26 rebeldes que cambiaron el mundo. Irene Cívico i Sergio Parra, Nuria Aparicio. Editorial Montena, 2016. Des de Mary Shelley fins a Lady Gaga, pasant per Ada Byron, Marie Curie, Virginia Woolf, Coco Chanel, Agatha Christie, Frida Kahlo, Simone de Beauvoir, Rosa Parks, Audrey Hepburn, Jane Goodall, Malala i moltes més. Dones que cal recuperar de la història per no oblidar que les noies també han aconseguit grans fites! A partir de 10 anys.
Un conte propi: Històries per escoltar i llegir, heroïnes per descobrir. Pandora Mirabilia, Camila Monasterio i Irene Cuesta Mayor. Editorial Takatuka, 2018. Un altre format que també ens apropa història en femení. Dones que han lluitat pels drets civils, el medi ambient, salvaguardar la cultura… A partir de 7 anys.
Com sempre, aquests títols els podeu trobar a la llibreria Còmplices, Berkana, Llibreria Pròleg (la llibreria de les dones de Barcelona), i a la llibreria de l’Espai Contrabandos
Comparteix a xarxes socials si vols que la diversitat arribi a tothom!